start publikacje szukaj dlaautorow cel informacje rada subskrypcja odredakcji
Zeszyt 16 (3) 2017

Spis treści

Zeszyt 16 (3) 2017 str. 111-120
Marek Gugała, Anna Sikorska, Krystyna Zarzecka, Krzysztof Kapela, Iwona Mystkowska

WPŁYW SPOSOBU SIEWU I BIOSTYMULATORÓW NA JESIENNY ROZWÓJ I PRZEZIMOWANIE RZEPAKU OZIMEGO 

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 16 (3) 2017 str. 121-129
Grażyna Harasimowicz-Hermann, Edward Wilczewski, Wioletta Kisielewska

WPŁYW WARUNKÓW PLUWIOTERMICZNYCH I ZMIENNEJ DŁUGOŚCI DNIA NA ROZWÓJ GORCZYCY BIAŁEJ (Sinapis alba L.)

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 16 (3) 2017 str. 131-138
Jerzy Księżak, Mariola Staniak, Jolanta Bojarszczuk

PRODUKCYJNOŚĆ WYBRANYCH ODMIAN KUKURYDZY (Zea mays L.) UPRAWIANYCH  W SYSTEMIE EKOLOGICZNYM I INTEGROWANYM

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 16 (3) 2017 str. 139-146
Mariusz Piekarczyk, Mirosław Kobierski, Lech Gałęzewski

WPŁYW STOSOWANIA POPIOŁU ZE SŁOMY JĘCZMIENIA, PSZENICY I RZEPAKU DO GLEBY PIASZCZYSTEJ NA ZMIANY ODCZYNU GLEBY ORAZ ZAWARTOŚĆ PRZYSWAJALNYCH FORM FOSFORU, POTASU I MAGNEZU

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 16 (3) 2017 str. 147-161
Piotr Pszczółkowski, Barbara Sawicka

FENOTYPOWA ZMIENNOŚĆ PLONU I JEGO STRUKTURY ŚREDNIO WCZESNYCH ODMIAN ZIEMNIAKA

abstrakt
pelentekst

Zeszyt 16 (3) 2017 str. 163-173
Barbara Symanowicz, Stanisław Kalembasa, Marcin Becher, Martyna Toczko, Korneliusz Skwarek

WPŁYW ZRÓŻNICOWANEGO NAWOŻENIA POTASEM NA PLONOWANIE GROCHU SIEWNEGO ORAZ ZAWARTOŚĆ I POBRANIE AZOTU

abstrakt
pelentekst

logoUTP

logoWUUTP

ebsco

cbr

index

psjc

 



Jeśli chcesz otrzymywać informację o nowościach na stronie wypełnij poniższy formularz.

E-mail:



Wybierz język subskrybcji:
polski
angielski

strona główna | publikacje | szukaj | dla autorow | cel i zakres | informacje | rada naukowa | subskrypcja | od redakcji

copyright © 2011 UTP Bydgoszcz
PROJEKT I REALIZACJA : GREGSOFT

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Ta strona używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies. Więcej informacji na stronie Polityce prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.